Το πρώτο στάδιο της παραγωγής στα λευκά κρασιά περιλαμβάνει τη διαλογή των σταφυλιών. Ανάλογα το είδος του λευκού κρασιού που θα παρασκευαστεί, επιλέγεται και η κατάλληλη ποικιλία σταφυλιών. Η διαλογή των σταφυλιών γίνεται νωρίς το πρωί.
Μετά τη διαλογή, τα σταφύλια συγκεντρώνονται σε μεγάλα δοχεία και περνάνε από ένα ειδικό μηχάνημα που χωρίζει το σταφύλι από τα στέμφυλα. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη πριν αρχίσει το πάτημα των σταφυλιών με ειδικές πρέσες. Το πάτημα των σταφυλιών είναι εξαιρετικά σημαντικό στάδιο για την παραγωγή λευκών κρασιών, καθώς βγαίνει ο χυμός των σταφυλιών ή αλλιώς μούστος.
Πάνω στον μούστο δρουν οι ζύμες που προστίθενται σε μια διεργασία που λέγεται αλκοολική ζύμωση. Κατά την αλκοολική ζύμωση, τα σάκχαρα του
μούστου μετατρέπονται σε αλκοόλη. Ανάλογα με την τεχνολογία κάθε ενός από τα λευκά κρασιά που παράγονται προκύπτει και η περιεκτικότητα σε αλκοόλη.
Στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής για τα κρασιά γίνεται το φιλτράρισμα για να απομακρυνθούν ανεπιθύμητες ουσίες και η προσθήκη
ορισμένης ποσότητας διοξειδίου του θείου για να αποφευχθεί πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.
Μετά το φιλτράρισμα και την προσθήκη του διοξειδίου του θείου έρχεται το
τελικό στάδιο παραγωγής που είναι η εμφιάλωση. Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι
να γευτούν τα υπέροχα λευκά κρασιά που έχουν παραχθεί.