Πιο παλιά, στο εσωτερικό των σπιτιών σχεδιαζόταν μια γωνία που αποσκοπούσε σε κάβα ποτών. Με τα χρόνια αυτός ο σχεδιασμός άρχισε να αφαιρείται ώσπου πλέον δεν εμφανιζόταν και τόσο συχνά. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια αυτή η γωνιά εμφανίστηκε και πάλι σε πολλά σπίτια! Και.. μπορεί εκ πρώτης σκέψης να ακούγεται εύκολο να δημιουργήσεις μια τέτοια γωνιά, αλλά όταν φτάσεις στην στιγμή που θα πρέπεις να γεμίσεις τα ντουλάπια, τα ράφια κλπ, ίσως να δυσκολευτείς. Συμπέρασμα; Για να δημιουργήσεις μια κάβα ποτών πρέπει πρώτα να ερευνήσεις το θέμα. Πιάσε, λοιπόν, ένα τετράδιο, βάλε τίτλο “Κάβα Ποτών” και σημείωσε τι θα χρειαστείς για την κάβα ποτών του σπιτιού σου.

1.Κρασιά

Πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσεις για την κάβα ποτών του σπιτιού σου είναι μερικά μπουκάλια κρασί. Αν δεν ξέρεις τι σου αρέσει, ήρθε ο καιρός να αρχίσεις να δοκιμάζεις μερικά ποτήρια σε μαγαζιά και να σημειώνεις αυτά που ξεχωρίζουν στον δικό σου ουρανίσκο. Αν πάλι ξέρεις πάνω κάτω τι σου αρέσει σε γεύση σε κρασί, μπορείς να ρωτήσεις σε ένα εξειδικευμένο μαγαζί όπως το Κάναβα Βελώνια για να σε κατατοπίσει και να σου προτείνει παρόμοιες γεύσεις. Όπως και να έχει, καλό θα είναι να έχεις 1-2 ποικιλίες για να ικανοποιήσεις όχι μόνο τα δικά σου γούστα άλλα και των καλεσμένων σου!

2.Gin

Ένα ποτό που είτε θα λατρέψεις είτε δεν θα μπορείς ούτε να το μυρίσεις. Παρόλα αυτά, αν είσαι στην κατηγορία που το απεχθάνεσαι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λείπει από την κάβα ποτών του σπιτιού σου. Το πιο πιθανό είναι κάποιος φίλος σου να πίνει και να είναι μάλιστα και το μοναδικό ποτό που προτιμάει!

3.Vodka

Ένα ποτό που προτιμάται αρκετά για βάση σε κοκτέιλ κυρίως λόγω της ουδετερότητας του σε γεύση, χρώμα και άρωμα.Πέρα των κοκτέιλ, απολαμβάνεται και σκέτη με πάγο από πολλούς. Εδώ θα σου προτείνουμε ανάλογα την αρεσκεία που έχεις προς αυτό το ποτό να επενδύσεις ή όχι σε ένα καλό μπουκάλι βότκα.

4.Ρούμι

Διαχρονικό και must have ποτό αν θες να λες ότι έχεις μια ολοκληρωμένη κάβα ποτών. Ένα ποτό, όπως η βότκα, που προτιμάται κυρίως συνδυαστικά!