Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη τα γλυκά κρασιά δεν χρειάζεται να περιοριστούν μόνο σε συνδυασμούς με ένα γλυκό επιδόρπιο. Ένα γλυκό κρασί μπορεί να σταθεί αψογά μόνο του αλλά και να συνδυαστεί με πιάτα πέρα από το επιδόρπιο όπως για παράδειγμα ένα πιάτο τυριού, ή να αναμειχθεί γευστικά ανάμεσα σε πιάτα με φουά γκρα, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα  κρασιά δεν χρειάζεται να ταιριάξουν με κάτι απαραιτήτως γλυκό ή ακόμα να περιμένει κανείς το τέλος ενός γεύματος για να τα απολαύσει.

 

Επιπλέον σύμφωνα με ειδικούς, ειδικά τα ημίγλυκα κρασιά ταιριάζουν άψογα με πικάντικες νότες όπως τσίλι και τζίντζερ», Μια καλή συμβουλή είναι να αναζητήσετε γλυκά λευκά με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ και να τα συνδυάσετε με καρυκεύματα, ώστε να τα σερβίρετε ως απεριτίφ ή να τα συνδυάσετε με μια ποικιλία τυριών ή φουά γκρα.

Όλα τα γλυκά κρασιά
έχουν προσθήκη ζάχαρης

Στην πραγματικότητα, πολλά  κρασιά έχουν αυτό που ονομάζουμε υπολειμματική ζάχαρη, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόσθετη ζάχαρη, εμπεριέχουν απλώς τη φυσική ζάχαρη από τα σταφύλια που δεν ζυμώνονται και αφήνονται στο κρασί. Και ενώ  έχουν τη φήμη ότι είναι ανθυγιεινά στην πραγματικότητα τα περισσότερα κρασιά ξεκινούν με την ίδια ποσότητα ζάχαρης και αυτή μετατρέπεται σε αλκοόλ.

Ενώ στη κατηγορία των γλυκών κρασιών υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φθηνά κρασιά δεν έχουν όλα χαμηλές τιμές. Μερικά από τα πιο ακριβά και σπάνια κρασιά στον κόσμο είναι γλυκά. Πολλοί οδηγούνται σε αυτό το λάθος λόγω του παρακάτω μύθου.

«Η μεγαλύτερη παρανόηση για τα κρασιά είναι ότι τους λείπει το πολύ βάθος. Στη πραγματικότητα είναι πολλές ποικιλίες κρασιών που προσφέρουν μεγάλη περιφέρεια στον ουρανίσκο, Υπάρχουν πολλά  κρασιά με μια ζωντανή οξύτητα και σταθερές τανίνες, εκτός από τη γλυκύτητα, ανοίγοντας έτσι το φάσμα του ζευγαρώματος σε κάτι πιο μοναδικά αλμυρό. Επιπλέον αν και τα γλυκά κρασιά μπορούν να έχουν πάνω από 100 γραμμάρια ζάχαρης ανά λίτρο, πολλά έχουν αρκετή οξύτητα για να τα διατηρήσουν καλά ισορροπημένα.

One thought on “4 μύθοι γύρω από τα γλυκά κρασιά

  1. Pingback: 3 Χτενίσματα για γάμο: Ίσια Μαλλιά | Behairstyle.gr

Comments are closed.