Merlot: Μετά το cabernet sauvignon, το merlot είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής ποικιλία ερυθρών κρασιών. Τα κόκκινα κρασιά Merlot θεωρούνται ως επί το πλείστον η τέλεια επιλογή για την πρώτη σας οινική εμπειρία λόγω των φρουτωδών γεύσεων τους.
Shiraz/Syrah: Το Syrah στην Ευρώπη και το Shiraz παντού αλλού, αυτή η ποικιλία κόκκινων κρασιών έχει μια πιπεράτη, πικάντικη και τολμηρή γεύση που αναμειγνύεται με πλούσια γεύση φρούτων όπως το βατόμουρο.
Malbec: Αυτή η ποικιλία κόκκινου κρασιού θεωρείται ένα εύκολο στην κατανάλωση κρασί με βαθύ μωβ χρώμα με γεύσεις δαμάσκηνου ή κερασιού εμποτισμένες με νότες καπνού.
Pinot Noir: Φτιαγμένο από σταφύλια pinot noir, το pinot noir είναι το ελαφρύτερο από όλα τα κόκκινα κρασιά και παράγεται από την ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που ονομάζεται Pinot Meunier. Αυτή η ποικιλία ερυθρού κρασιού έχει μεταξένια υφή και είναι εμποτισμένη με γεύσεις μούρων.
Sangiovese: Αυτή η ποικιλία κόκκινου κρασιού είναι φτιαγμένη από κόκκινα ιταλικά σταφύλια κρασιού που μπορεί να έχουν γεύση καπνού, χώματος και πιπεριού.
Nebbiolo: Το Nebbiolo είναι μια άλλη ποικιλία κόκκινου κρασιού που είναι πολύ δημοφιλής στους Ιταλούς, είναι πολύ όξινο και έχει έντονες τανίνες.