Για έναν έμπειρο γευσιγνώστη, ή απλά για έναν φίλο του καλού κρασιού, η δοκιμή από νέα και ιδιαίτερα κρασιά είναι διαδικασία απόλαυσης. Μέσα από μια
τέτοια εμπειρία μπορεί να βρεις  τον επόμενο αγαπημένο σου οίνο τον οποίο θα έχεις για να συνοδεύεις τα γεύματά σου, ή μερικά νέα κρασιά για να εξοπλίσεις την κάβα σου για κάθε περίσταση! Ας δούμε λοιπόν 4 εκλεκτές επιλογές…

Κυάθος Λευκά Ξηρά Ασύρτικα

Το συγκεκριμένο λευκό ξηρό κρασί έχει χαρακτηριστική δροσιστική και
υψηλή οξύτητα που οφείλεται κατά βάση στην ποικιλία Ασύρτικο που είναι η βάση της παρασκευής του. Η ποικιλία Ασύρτικο είναι μια από τις πιο ποιοτικές και ξακουστές ποικιλίες της Μεσογείου και η κύρια πηγή της προέλευσης της είναι η Σαντορίνη.

Η χαρακτηριστική οξύτητα που έχει το κρασί Κυάθος το καθιστούν ιδανική
επιλογή για την κατανάλωση αλιευμάτων. Από τα κρασιά που είναι τέλεια για να το συνοδεύσεις με κρέατα με πολλά λιπαρά γιατί η οξύτητα του εξισορροπεί ιδανικά την έντονη λιπαρή γεύση.

Chateau Favori Provence
Κρασί Ξηρό Ροζέ

Αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα ξηρά ροζέ της υφηλίου γιατί η
τοποθεσία από την οποία είναι η βασική του ποικιλία σταφυλιού είναι εξαιρετική για αμπελοκαλλιέργεια. Το κρασί αυτό έχει ένα υπέροχο άρωμα που είναι ένα μείγμα από ανοιξιάτικα λουλούδια και κόκκινα φρούτα, όπως
φράουλα και βατόμουρο. Τα έντονα φρουτώδη αυτά αρώματα το κάνουν ιδανικό συνδυασμό μαζί με μια πιατέλα από ποικιλία ποιοτικών τυριών.

Ντούγκος Sauvignon
Λευκά Ξηρά Κρασιά

Κρασιά που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σου! Για να δοκιμάσεις ένα πιο ιδιαίτερο κρασί, με χαρακτηριστικά αρώματα από εσπεριδοειδή και πεπόνι, επιλέγεις το συγκεκριμένο ξηρό λευκό.

Με λίγο λεπτομέρεια κατά τη δοκιμή σου θα παρατηρήσεις και την ελαφριά νότα του μελιού και πράσινου μήλου που έχει. Η χαρακτηριστική οξύτητα αυτού του κρασιού οφείλεται στα εσπεριδοειδή και το πράσινο μήλο και εξισορροπείται υπέροχα με το μέλι που περιέχει. Είναι από εκείνα που θα σου μείνουν σαν γεύση και οπωσδήποτε πρέπει να συνδυάσεις με πιατέλα τυριών.

Φράγκου Σαββατιανό
Ξηρά Λευκά Κρασιά

Το συγκεκριμένο είναι ένα από εκείνα που έχουν ως βάση τους σε αρώματα τα πιο εξωτικά εσπεριδοειδή, όπως lime, μάνγκο και λίγο από λεμόνι. Τα εξωτικά αυτά αρώματα το κάνουν ιδανική επιλογή για σερβίρισμα μαζί με κρέατα που έχουν δροσερές αλοιφές με βάση το γιαούρτι.