Ramos Pinto Port White 0.75L
Ramos Pinto Port White 0.75L
Η διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει αυτό κρασί είναι η ίδια με αυτή του ξηρού λευκού αλλά με λίγο περισσότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, περίπου 100 γραμμάρια το λίτρο. Χρυσοκίτρινο χρώμα και άρωμα που είναι παράλληλα εκλεπτυσμένο και έντονο. Ελαφρώς πολύπλοκο, αναδύει ένα μίγμα από αρώματα εσπεριδοειδών με νότες από μέλι και αμύγδαλο. Η γεύση του είναι φρέσκια και ντελικάτη. Διακρίνονται νότες ρητίνης μαζί με μια βουτυρώδη γεύση στον ουρανίσκο. Ξηρό στο στόμα με άρωμα φρέσκων φρούτων. Πίνεται σαν απεριτίφ ή ως συνοδευτικό σε μαλακά κατσικίσια τυριά καθώς και σε κρύα σούπα πεπόνι. Σερβίρεται μεταξύ 6-10°C. Φυλάξτε την φιάλη σε όρθια θέση σε ένα παγωμένο, ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Η διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει αυτό κρασί είναι η ίδια με αυτή του ξηρού λευκού αλλά με λίγο περισσότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, περίπου 100 γραμμάρια το λίτρο. Χρυσοκίτρινο χρώμα και άρωμα που είναι παράλληλα εκλεπτυσμένο και έντονο. Ελαφρώς πολύπλοκο, αναδύει ένα μίγμα από αρώματα εσπεριδοειδών με νότες από μέλι και αμύγδαλο. Η γεύση του είναι φρέσκια και ντελικάτη. Διακρίνονται νότες ρητίνης μαζί με μια βουτυρώδη γεύση στον ουρανίσκο. Ξηρό στο στόμα με άρωμα φρέσκων φρούτων. Πίνεται σαν απεριτίφ ή ως συνοδευτικό σε μαλακά κατσικίσια τυριά καθώς και σε κρύα σούπα πεπόνι. Σερβίρεται μεταξύ 6-10°C. Φυλάξτε την φιάλη σε όρθια θέση σε ένα παγωμένο, ξηρό και σκοτεινό μέρος.