Η βότκα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ποτά που μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι σου, καθώς είναι πολύ συχνό δώρο. Λόγω του ότι η βότκα είναι ένα ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ συνηθίζεται να συνοδεύεται με άλλα συστατικά στη δημιουργία απολαυστικών cocktail και διαφόρων συνδυασμών. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας με λίγα υλικά και απλή διαδικασία!

1) Ανάμιξη Με Χυμό Cranberry

Κάνοντας ανάμιξη της διαθέσιμης βότκας που έχεις στο σπίτι σου με λίγο χυμό cranberry έχεις δημιουργήσει το βασικό μείγμα για να απολαύσεις το
πασίγνωστο cocktail Cosmopolitan. Αρχικά βάζεις από 50 ml βότκα και χυμό cranberry και μετά προσθέτεις από μια κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι και χυμό lime. Τα τοποθετείς και τα κουνάς στο shaker και σερβίρεις το Cosmopolitan με ένα ξύσμα πορτοκαλιού.

2) Ανάμιξη Με Χυμό Grapefruit

Στην περίπτωση που η μέρα είναι λίγο ζεστή, τότε το καλύτερο χαλαρωτικό που θα χρειάζεσαι στο σπίτι σου θα είναι ένα απαλό αεράκι από τη θάλασσα. Αυτό μπορείς να το έχεις με το πασίγνωστο cocktail Sea Breeze που έχει ως βάση τη βότκα και τους χυμούς grapefruit και cranberry. Προσθέτοντας αυτά τα υλικά σε τρία ίσα μέρη των 50 ml και με ένα ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα έχεις πετύχει το απόλυτο cocktail για μια ζεστή βραδιά.

3) Ανάμιξη Με Χυμό Από Πορτοκάλι

Το συγκρότημα Ημισκούμπρια τραγουδούσε κάποτε για κατανάλωση ποτών με το όνομα «Κατσαβίδι». Το ποτό αυτό δεν είναι άλλο από το διάσημο cocktail Screwdriver, που έχεις ως βάση τη βότκα και το χυμό από πορτοκάλι. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να στύψεις 2 πορτοκάλια και το χυμό τους να τον αναμίξεις με 50 ml βότκα. Το μίγμα θα το κουνήσεις καλά στο shaker και θα είναι αμέσως έτοιμο να το απολαύσεις με γαρνιτούρα από ξύσμα lime η πορτοκαλιού.

4) Ανάμιξη Με Τοματοχυμό

Η φαινομενικά αυτή αταίριαστη ανάμιξη είναι η βάση για ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails, το Bloody Mary. Τα δύο βασικά υλικά της βότκας και του
τοματοχυμού χρησιμοποιούνται σε ποσότητες 50 και 125 ml, αντίστοιχα. Στη συνέχεια προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 25 ml sherry, ¼ της κουταλιάς σούπας από την Worchestershire sauce, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ομολογουμένως μια δύσκολη συνταγή, αλλά αξίζει για τη γεύση που θα έχει το τελικό αποτέλεσμα. Για να εξασφαλίσεις για το σπίτι σου την καλύτερη ποιότητα σε βότκα που κυκλοφορεί στην αγορά απευθύνσου εδώ.