Είναι γνωστό ότι το κρασί έχει αρκετά οφέλη στην υγεία μας. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι η κατανάλωση του, με μέτρο, βοηθάει κατά πολύ την υγεία. Όταν πας σε Κάβα Ποτών, λοιπόν, για να προμηθευτείς το κρασί σου έχε υπόψιν ότι το κρασί: 

α. Ενισχύει την μνήμη. Όταν θέλεις να αγοράσεις ένα κρασί από την Κάβα Ποτών, συνήθως έχεις σκοπό να το απολαύσεις, να χαλαρώσεις και να ευφρανθείς . Παρόλα αυτά, το κρασί προσφέρει και ενίσχυση της μνήμης. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όσοι καταναλώνουν κρασί είχαν καλύτερη μνήμη με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με αυτούς που δεν έπιναν.
β. Δυναμώνει την καρδιά
Αν επισκέπτοντας την Κάβα Ποτών επιλέγεις το κόκκινο κρασί τότε τα οφέλη είναι ακόμη πιο πολλά. Η ρεσβερατρόλη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό για την υγεία που το συναντάς συγκεκριμένα στο κόκκινο κρασί, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Συγκεκριμένα,
έπειτα από μελέτη έχει αποδειχθεί ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού μειώνει κατά 30% το κίνδυνο εμφράγματος.

γ.Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Ένα ακόμη θετικό της ρεσβερατρόλης είναι η πρόληψη της παχυσαρκία. Έπειτα από πειράματα σε ποντίκια αποδείχτηκε ότι παρόλο την διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ο συνδυασμός της με ρεσβερατρόλη οδήγησε σε μείωση πρόσληψης βάρους κατά 40%. Άλλος ένας λόγος για να επισκεφθείς μια Κάβα Ποτών. 

δ.Ενισχύει το ανοσοποιητικό 

Ο συνδυασμός σωστής/ισορροπημένης διατροφής και κρασιού προλαμβάνει παθήσεις όπως η χοληστερίνη, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Οπότε, αν ακόμη σκέφτεσαι αν πρέπει να επισκεφθείς μια Κάβα Ποτών, σίγουρα πλέον έχεις πάρει την απάντηση που ζητάς.

ε. Προστατεύει τα οστά

Η υγεία των οστών αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο. Η πλειοψηφία, αργά ή γρήγορα, αντιμετωπίζει θέματα με τα κόκκαλα. Αν και τα κληρονομικά χαρακτηριστικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση κάποιας τέτοιας πάθησης, ο τρόπος ζωής βελτιώνει και διατηρεί την κατάσταση των οστών. Το κρασί χάρη στο φυσικό του αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, της ορμόνης η οποία επιβραδύνει την φυσική φθορά των οστών και έτσι “συντηρεί” παραπάνω τις αρθρώσεις.