5 καλύτερα κόκκινα κρασιά για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου

Τα κόκκινα κρασιά είναι το απόλυτο συνοδευτικό ποτό για κάθε φιλική συγκέντρωση που οργανώνεις σπίτι σου. Είναι η ιδανική επιλογή να συνοδεύσει το ευχάριστο και γευστικό δείπνο που έχεις ετοιμάσει για τους αγαπημένους σου ανθρώπους καθώς μπορεί να ταιριάξει εύκολα με πιάτα κρέατος αλλά και με χορτοφαγικές επιλογές. Μπορεί επίσης να ταιριάξει και με μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια ή ένα πιο ήρεμο πάρτυ καλοσωρίσματος στο νέο σου σπίτι. Πρόκειται για ένα ποτό που έχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ένα ελαφρύ ποτό της ημέρας αλλά ταιριάζει πολύ εύκολα και σε μια πιο διασκεδαστική βραδιά. Ας δούμε παρακάτω μια λίστα με τα 5 καλύτερα κόκκινα κρασιά για μια όμορφη βραδιά στο σπίτι.

Παπαϊωάννου Pinot Noir 2021 Κρασί Ξηρό Ερυθρό
0.75L

Ένα από τα καλύτερα κόκκινα κρασιά είναι το Pinot Noir παραγωγή από τους αμπελώνες της Νεμέας . Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο επιτραπέζιο ερυθρό ξηρό οίνο με ιδιαίτερα χαρακτηριστική γεύση και αρώματα κόκκινων φρούτων, κέδρο και φραγκοστάφυλο σε φόντο βανίλιας. Συνδυάζεται με κόκκινο κρέας και λιπαρές γεύσεις

Παπαϊωάννου Κτήμα Νεμέα Παλαιά Κλήματα Ξηρό Ερυθρό 0,75L 2019

Το Αγιργίτικο Παπαϊωάννου από το κτήμα Νεμέα χαρακτηρίζεται από καθαρά και συμπυκνωμένα και φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων σε φόντο βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Είναι από τα ξηρά κόκκινα κρασιά που προσφέρουν μια νότα γλυκήτητας στη γεύση δίνοντας μια δόση ισσοροπίας.

Βιβλία Χώρα Ερυθρό Ξηρό 2020 0.75

Τα κόκκινα κρασιά Βιβλία Χώρα είναι ξηρά και χαρακτηρίζονται από το βαθύ πορφυρό, έως μαυροκόκκινο χρώμα.Στη μύτη, τα αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και μπαχαρικών ξεπροβάλλουν μαζί µε νότες βανίλιας, κέδρου και σοκολάτας γάλακτος.

Κτήμα Κατσαρού Κρασί Ξηρό Ερυθρό 0,75L 2017

Αν ψάχνεις για κόκκινα κρασιά με ποικιλία από Cabernet Sauvignon και Merlot το Κτήμα Κατσαρού είναι το ιδανικό κρασί για εσένα. Πρόκειται για ένα πλούσιο κόκκινο με πορφυρό, νεότατο ακόμη χρώμα και με ιδιαίτερα αρώματα όπως, δέρμα και ζωικές μυρωδιές, άφθονο πιπέρι, ταμπάκος, πίσσα, νότες χόρτων, δρυς και φρούτο σ’ ένα πολύπλοκο ήδη σύνολο, που θα γίνει συνθετότερο με την παλαίωση.

Κατωγι Αβέρωφ (Ε) Κρασί Ξηρό Ερυθρό 0,75L 2019

Το Κατώγι Αβερώφ είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κόκκινα κρασιά που συνδυάζει ποικίλίες από Cabernet Sauvignon , Merlot αλλά και Αγιωργίτικο. Συνοδεύει πολύ ευχάριστα κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες και αλλαντικά. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα και πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες.