Ελληνικές μπύρες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτές του εξωτερικού.

Η μπύρα θεωρείται ένα σχετικά απλό ποτό σε σύγκριση με τα κοκτέηλ και το κρασί. Είναι ένα ποτό που το παραγγέλνεις σχετικά εύκολα είναι συνήθως το ποτό που θα σε δροσίζει με τη χαρακτηριστική πικρή γεύση. Μεγαλώνοντας ακούγαμε πάντοτε ότι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου είναι γερμανικές, οι βέλγικες αλλά σπανίως ακούμε τίποτε για τις ελληνικές μπύρες. Και όμως υπάρχει μια απίστευτα μεγάλη ποικιλία από πέρα από τις τρεις γνωστές. Στη χώρα μας έχουμε πολλές τοπικές ελληνικές μπύρες από διάφορα μέρη τις Ελλάδας που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές του εξωτερικού. Πως όμως να διαλέξεις την κατάλληλη για σένα μπύρα. Λοιπόν, όπως και το κρασί έτσι και η μπύρα έχει απίστευτα μεγάλη γκάμα διαφορετικών συστατικών αρωμάτων και γεύσεων. Οπότε είναι στον καθένα να βρει τι στυλ μπύρας προτιμά ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μπύρας και μπορούν να προκαλούν λίγη σύγχυση όταν στέκεσαι μπροστά από ένα μεγάλο τιμοκατάλογο η στο σουπερμάρκετ έχοντας υπερβολικά πολλές διαφορετικές επιλογές. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό το κίνημα της καλλιέργειας της τοπικής μπύρα από μικρές ή ακόμη και οικογενειακές επιχειρήσεις. Πριν όμως δούμε διάφορες πολύ καλής ποιότητας ελληνικές μπύρες, ας δούμε πως να ξεχωρίζουμε πρώτα κάποια βασικά είδη μπύρας ώστε να αγοράσουμε με βάση τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Βυθοζυμωτές vs Αφροζυμωτές
Ελληνικές Μπύρες

Τι σημαίνει Βυθοζυμωτές και τι Αφροζυμωτές μπύρες και ποια είναι η διαφορά τους. Η βασική διαφορά ανάμεσά τους έχει να κάνει βασικά με τον τρόπο παρασκευής τους δηλαδή με τον τρόπο ζύμωσής τους και το είδος της μαγιάς. Οι βυθοζυμωτές όπως είναι φανερό από το όνομά τους, ζυμώμονονται από τη βάση τους χαμηλά σε κρύες θερμοκρασίες για μεγαλύτερη περίοδο. Αντίθετα οι Αφροζυμωτές χρησιμοποιούν τοπ ζύμωση σε πιο ζεστές θερμοκρασίες και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Βυθοζυμωτές Ελληνικές Μπύρες

Οι Βυθοζυμωτές μπύρες είναι κατά κύριο λόγο ελαφρές, εύκολες όσον αφορά την κατανάλωση τους και σερβίρονται αρκετά κρύες. Επίσης τείνουν να έχουν χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ. Είναι ιδανικές για πιο χαλαρή καθημερινή κατανάλωση

Αφροζυμωτές Ελληνικές Μπύρες

Αφροζυμωτές Ελληνικές Μπύρες Οι Αφροζυμωτές μπύρες αντίθετα καθώς χρησιμοποιούν ζεστές θερμοκρασίες, τείνουν να έχουν μια πιο γλυκιά φρουτένια γέυση.

Ξινές
Ελληνικές Μπύρες

Οι ξινές μπύρες έχουν πολλές ομοιότητες με το κρασί. Έχουν μεγάλη ποικιλία από ελαφριές σε πιο βαριές με πιο βαθύ χρώμα και συχνά διαθέτουν μια πιο φρουτώδη γεύση

Ελληνικές Μπύρες
Σίτου

Οι ελληνικές μπύρες σίτου είναι από τις πιο ελαφριές μπύρες που μπορείς να βρεις στην αγορά. Εάν δεν είσαι μεγάλος λάτρης της πικρής γεύσης τότε οι συγκεκριμένες μπύρες είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα.

Ελληνικές Μπύρες
Χωρίς Αλκοόλ

Τέλος όμως, γίνεται για τους λάτρεις της μπύρας που όμως για δικούς τους προσωπικούς λόγους ή και για λόγους υγείας πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ; Ευτυχώς ακόμη και στην χώρα μας έχει αρχίσει να αυξάνεται η ποικιλία από ελληνικές μπύρες χωρίς αλκοόλ. Τώρα μπορείς να απολάυσεις τη γεύση της μπύρας χωρίς να ανησυχεις για τη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Θα έχεις τη γεύση της μπύρας ναμειγμενει με πολλά ωραία συστατικά και αρώματα φρούτων για μια πιο αναζωογωνιτκή εμπερία.