Ματάμης Syrah 0,75Λ
Ματάμης Syrah 0,75Λ
Τύπος οίνου: Ερυθρός Ξηρός. Ποικιλία: Syrah. Περιοχή Αμπελοτεμαχίου: Επανομή Θεσσαλονίκης. Έδαφος: Πηλοαμμώδες με στράγγιση και ελαφριά κλίση. Αμπελώνας: Γραμμικός με πυκνότητα φύτευσης 550 φυτά/στρέμμα, μέση στρεμματική απόδοση 830Kg/στρέμμα, διαμόρφωση σε απλό Guyot. Κλίμα: Εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια του αμπελιού. Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός βαθμός 13,5%, Οξύτητα 5,5gr/Lt, pH 3,65, ∆ΦΟ 68, Ένταση χρώματος 10,5. Οινοποίηση: Η ήπια έκθλιψη της ράγας που συνοδεύεται από τη χαμηλή θερμοκρασία της ζύμωσης έχει σκοπό την αρωματική έκφραση της ποικιλίας. Η παραμονή με στέμφυλα συνεχίζεται μέχρι την ολοκλήρωση της εκχύλισης και κατόπιν η μεταφορά του οίνου στα βαρέλια για την εκδήλωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης. Η παλαίωσή του πραγματοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225Lt για 16 μήνες και ακολουθούν 9 μήνες αναγωγικής παλαίωσης στη φιάλη. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα πλούσιο με ελαφριές γήινες ανταύγειες. Μύτη σύνθετη και πολύπλοκη με φρουτώδη ερυθρά μικρά φρούτα αλλά και αρώματα μπαχαρικών -πιπεριού & μοσχόριζας- όπως και μαύρης σοκολάτας που πλαισιώνονται με τα ευγενή αρώματα του ξύλου. Στόμα γεμάτο, ευγενικό, με ισορροπημένες ταννίνες. Αρμονία: Συνοδεύει κρέατα κόκκινα, κυνήγι, ψητά λαχανικά, πικάντικα λαχανικά, κρέατα σχάρας & γλυκά με μαύρη σοκολάτα. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-20°C. Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 5-8 έτη. Παραγωγή: Περιορισμένη στις ≈4000 φιάλες/έτος
Τύπος οίνου: Ερυθρός Ξηρός. Ποικιλία: Syrah. Περιοχή Αμπελοτεμαχίου: Επανομή Θεσσαλονίκης. Έδαφος: Πηλοαμμώδες με στράγγιση και ελαφριά κλίση. Αμπελώνας: Γραμμικός με πυκνότητα φύτευσης 550 φυτά/στρέμμα, μέση στρεμματική απόδοση 830Kg/στρέμμα, διαμόρφωση σε απλό Guyot. Κλίμα: Εύκρατο με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια του αμπελιού. Οινολογικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός βαθμός 13,5%, Οξύτητα 5,5gr/Lt, pH 3,65, ∆ΦΟ 68, Ένταση χρώματος 10,5. Οινοποίηση: Η ήπια έκθλιψη της ράγας που συνοδεύεται από τη χαμηλή θερμοκρασία της ζύμωσης έχει σκοπό την αρωματική έκφραση της ποικιλίας. Η παραμονή με στέμφυλα συνεχίζεται μέχρι την ολοκλήρωση της εκχύλισης και κατόπιν η μεταφορά του οίνου στα βαρέλια για την εκδήλωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης. Η παλαίωσή του πραγματοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225Lt για 16 μήνες και ακολουθούν 9 μήνες αναγωγικής παλαίωσης στη φιάλη. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα πλούσιο με ελαφριές γήινες ανταύγειες. Μύτη σύνθετη και πολύπλοκη με φρουτώδη ερυθρά μικρά φρούτα αλλά και αρώματα μπαχαρικών -πιπεριού & μοσχόριζας- όπως και μαύρης σοκολάτας που πλαισιώνονται με τα ευγενή αρώματα του ξύλου. Στόμα γεμάτο, ευγενικό, με ισορροπημένες ταννίνες. Αρμονία: Συνοδεύει κρέατα κόκκινα, κυνήγι, ψητά λαχανικά, πικάντικα λαχανικά, κρέατα σχάρας & γλυκά με μαύρη σοκολάτα. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-20°C. Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 5-8 έτη. Παραγωγή: Περιορισμένη στις ≈4000 φιάλες/έτος
Χαρακτηριστικά | |
Αλκοολικοί βαθμοί | 13,5% |
Γλυκύτητα | Ερυθρός ξηρός |
Μέγεθος φιάλης | 0,75L |
Παραγωγός | Ματάμης |
Ταιριάζει με | Κυνήγι, κρέας, κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά |
Ποικιλίες | Syrah |
Περιοχή προέλευσης | Μακεδονία |